06-53577759 info@reisjewijs.nl

TuiNa massages

Reis ontspannen
Na een vakantie kom je vaak terug vol goede voornemens. Nadat je terug bent gekomen is het vaak moeilijk om het voornemen dat je het vanaf nu helemaal anders gaan doen, vast te houden en is het ontspannen gevoel vaak al snel weer vergeten. Je kijkt constant op je horloge ‘want we hebben nog zoveel te doen’, er moet nog snel, even een boodschap gedaan worden en voor je het weet zit ons hoofd alweer vol. Reis Je Wijs helpt je om het ontspannen gevoel vast te blijven houden, door een gevarieerd aanbod aan massages. Massages die aantonen dat de Oosterse en Westerse manier van masseren hand in hand kunnen gaan.

massage-reis-je-wijs-engelen

Holistische visie
Bij al mijn massages ga ik uit van de holistische visie. Een mooi en duur woord, maar wat houdt het in? Het houdt in dat de mens als één geheel wordt gezien. Alles in ons lichaam en wat ons drijft, of het nu fysieke gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, levensovertuiging en sociale omstandigheden zijn, hebben effect op elkaar. Niets kan dan ook los van elkaar worden gezien: als een gebied uit balans is, heeft die invloed op allerlei andere gebieden. Kort gezegd: een holistische massage is erop gericht weer een geheel te worden, niet de behandeling van één specifiek deel van het lichaam.

Welke invloed heeft nu een massage?
In beginsel is een massage bedoeld om lichaam en geest te ontspannen. Een korte, bondige omschrijving, die niet helemaal de lading dekt. Een massage is meer dan alleen het losmaken van spieren of het zorgen voor een rustgevend, relaxed gevoel. Het doet zoveel meer. Een TuiNamassage heeft een directe invloed op innerlijk en uiterlijk, waarbij gedacht kan worden aan de huid, de spieren en de gewrichten, maar ook de zenuwen en de bloedsomloop worden hierbij betrokken. De massages die Reis je Wijs hanteert komen met name uit China, waar gebruik wordt gemaakt van acupunten: belangrijke openingen die op de meridianen liggen, de banen waardoor onze energie stroomt. In de Chinese massages gaat men uit van 3 circulaties in het lichaam. Te weten bloed-, lymfe- en energiecirculatie. Daarnaast werkt het op het zenuwstelsel, op het hormoonsysteem, op de spieren, pezen en gewrichten, de huid en de psyche. Kortom op de totale mens. De Westerse massages gaan juist meer uit van de werking van spieren, huid, gewrichten en bloedsomloop (het fysieke aspect), vaak in combinatie met de ontspannende werking die hier van uit gaat. Minder gericht op de energiebanen dus, maar wel met hetzelfde doel: je weer even een nieuw mens voelen. Hieronder vind je het aanbod van diverse massages. Het is maar een samenvatting van wat het inhoudt; neem bij vragen dan ook gerust contact met me op. Samen kunnen we dan doorspreken welke massage het beste bij je past.

Ontspanningsmassage
Oosterse gezichtsmassage
Energetische massage
Moxa massage / therapie
Stoelmassage

Nu doen:

Nieuws van Reis je Wijs