06-53577759 info@reisjewijs.nl

Heerlijk. Vakantie. Even helemaal niets, niets moet en alles mag en we kunnen even helemaal tot rust komen. Totdat we weer thuiskomen en dat lekkere ontspannen gevoel snel weg is door alle hectiek van de dag.

Ik, Ivonne Claassen, kan je helpen om je rugzak nooit te vol te stoppen, en alleen die bagage mee te dragen die je nodig hebt om je bestemming te bereiken

Reis je Wijs richt zich met name op TuiNa massages en de bewegingsleer Qigong. 

TuiNa massage (spreek uit twiena). In de Chinese massages gaat men uit van 3 circulaties in het lichaam. Te weten bloed-, lymfe- en energiecirculatie. Daarnaast werkt het op het zenuwstelsel, op het hormoon systeem, op de spieren, pezen en gewrichten, de huid en de psyché. Kortom op de totale mens. Heerlijk om te ontspannen en in balans te komen ondanks alle dagelijkse drukten. Voor meer informatie kijk op www.reisjewijs.nl.

Qigong

Qigong (spreek uit tjie koeng) is een rustige manier van bewegen, waarbij een oefening meerdere malen herhaald wordt voordat verder gegaan wordt met een volgende oefening.

Bij elke beweging ligt de nadruk op ademhaling, met als uiteindelijk doel de levensenergie op een positieve manier te bevorderen.

Deze oefeningen worden gedaan in groepsverband of individueel, waaraan iedereen kan deelnemen, in de leeftijd van 18 tot 88 jaar.

Het zijn rustgevende oefeningen – zonder dat je jezelf in allerlei moeilijke bochten hoeft te wringen – waarbij het vooral de bedoeling is te werken vanuit je eigen mogelijkheden en waarbij een prachtige balans tussen inspanning en ontspanning bestaat.

Wat feiten op een rij wat Qigong voor een ieder kan betekenen

Qigong

  • Verhoogt de weerbaarheid tegen stress en ziekten.
  • Bevordert ontspanning en kan de lichaamshouding verbeteren.
  • Versterkt de wervelkolom en gewrichten.
  • Verbetert de ademhaling, waardoor energie toeneemt.
  • Verhoogt de concentratie en het loslaten van spanning en stress in het lijf.
  • Bevordert de complete balans tussen lichaam en geest.

Tijdens de les is er ruimte voor specifieke lichamelijke klachten van de cursisten. Qigong betreft oefeningen die de eigen energie op peil houdt of de eigen energie verbeterd.

Nieuwsgierig en spreekt een TuiNa massage of Qigong je aan? Start dan met je reis naar ontspanning en balans. www.reisjewijs.nl.